Trwa sezon na złocistą kukurydzę. Jakie są jej właściwości? Kukurydza to głównie skrobia i białko. Jednak najbardziej cenimy ją jako dobre źródło witamin: A, C, B1, B2, PP, B6, kwasu foliowego. Z kukurydzy wytwarzane są inne produkty: mąka kukurydziana, kasza czy też olej kukurydziany. Z jej odpadków wytwarza się niepopularny syrop glukozowo-fruktozowy. Mąka kukurydziana nie ma w swoim składzie glutenu, co jest ogromną zaletą.
Nawigacja serwisu
Nawigacja
Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Polityka Cookies. SpeakUp. Prywatność. Copyright by Radio Muzyka Fakty Grupa RMF sp. z o.o. sp. k. 2009-2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Partnerem serwisu jest MEDYCYNA PRAKTYCZNA
Redaktor naczelną portalu Twoje Zdrowie jest Ewa Kwaśny, odpowiedzialna za cotygodniowy cykl o zdrowiu na antenie RMF FM. Zespół tworzą dziennikarze RMF FM i RMF 24