Szukasz pomysłu na posiłek, który będzie nie tylko smaczny, ale także dostarczy odpowiednich wartości odżywczych i energii? Świetną opcją będą wędliny z ryb, które zapewnią harmonię smaku oraz poprawią zdrowie i nastrój!

Gwarancja jakości i dobrego smaku. Wędliny z ryb dla każdego

Firma SoNa oferuje cały wachlarz wędlin z ryb. To produkty premium, które charakteryzują się wysoką zawartością białka oraz niską zawartością soli, cukrów, tłuszczów nasyconych i wartości energetycznych. Nie tylko pysznie smakują, ale mają też wyjątkowe walory prozdrowotne i tradycyjny smak. Będą idealne zarówno dla dzieci, osób starszych, jak i dla tych, którzy nie jedzą mięsa zwierzęcego. W ofercie dostępne są m.in.: kiełbasa śląska, wiejska, krakowska sucha, galicyjska, smaczek, szynka konserwowa (Srebrny medal Smakuje Dzieciom), kiełbaski grillowe białe, z majerankiem i chorizo (Złoty Medal Polagra 2024).

Wyprodukowane są z najwyższej jakości ryb. Krótki czas obróbki pozwala zachować pełnię wartości odżywczych. Dzięki temu wędliny z ryb są soczyste i mają niesamowity smak.

Dodatkowo podczas dostaw inspektorzy kontrolują sanitarne i weterynaryjne wskaźniki jakości. Na każdym etapie produkcji przeprowadzana jest kontrola technologiczna wyrobów. Pozwala to utrzymać jakość na najwyższym poziomie. Warto również zaznaczyć, że produkty te nie zawierają organizmów genetycznie modyfikowanych ani składników pochodzących z organizmów modyfikowanych.

Korzyści z jedzenia mięsa z ryb

Jedzenie mięsa z ryb daje szereg korzyści. To świetne źródło składników odżywczych, witamin i minerałów. Dzięki niewielkiej ilości tkanki łącznej ryba jest łatwo przyswajalna przez organizm. Będzie odpowiednia także dla dzieci i osób, które prowadzą siedzący tryb życia. Do tego jedzenie posiłków zawierających mięso z ryb zaspokaja zapotrzebowanie na białko i zwiększa spożycie witamin oraz zdrowych tłuszczów i kwasów tłuszczowych.

Wykorzystanie w produkcji mięsa ryb zapewnia o wiele więcej korzyści niż te wytwarzane z innego rodzaju mięs. Wędliny z ryb są bogate w kwasy omega i zastąpią osobom niejedzącym mięsa produkty pochodzenia zwierzęcego z trzody czy bydła. Są dużo łatwiej przyswajalne dla organizmu, gdyż mięso czerwone jest ciężkostrawne. Do tego podczas hodowli ryb wytwarza się mniej gazów cieplarnianych, takich jak metan niż przy produkcji mięsa pochodzenia zwierzęcego. Wpływa to korzystnie na ochronę środowiska, tak ważną w obecnych czasach.

Naturalne przyprawy i wyjątkowy smak

Receptura wędlin z ryb została opracowana zgodnie z preferencjami smakowymi Polaków. Do ich produkcji wykorzystuje się wyłącznie naturalne przyprawy, które używane są w każdym domu, takie jak: majeranek, papryka, czosnek czy czarny pieprz. Jest to gwarancja dobrego, zdrowego smaku. Produkty z ryb nadadzą się idealnie do spożycia zarówno na zimno, po podgrzaniu, jak i do grillowania. Każdy więc może zjeść je tak, jak lubi najbardziej.

O pysznym smaku i wyjątkowej jakości wędlin z ryb świadczą także zdobyte nagrody: Złoty medal Polagra 2024 oraz Srebrny medal w konkursie Smakuje dzieciom, w kategorii dobre śniadanie. Konsumenci od 30 lat chwalą sobie smak produktów firmy SoNa, która powstała w 1990 roku, jako wędzarnia ryb. Obecnie jest jednym z wiodących przetwórców oraz dystrybutorów ryb i owoców morza w Polsce i Europie. Marka SoNa, jako synonim jakości, zyskała uznanie największych sieci handlowych, hurtowni oraz producentów przetworów rybnych, przetwarzając ryby świeże, schłodzone i mrożone, a także produkując wędliny rybne, sushi i kebaby rybne zgodnie ze standardami HCCP i IFS.

Cały wachlarz wędlin z ryb firmy SoNa to jedyne tego typu produkty dostępne na rynku, o tak wysokiej zawartości mięsa z filetów ryb, jakości premium oraz tradycyjnym smaku. Również relacja cena jakość wypada bardzo korzystnie na tle konkurencji. To doskonała propozycja dla miłośników zdrowej i pysznej kuchni.