Salmonella w gorczycy białej. GIS ostrzega

Wtorek, 16 lipca 2019 (10:32)

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed bakterią Salmonella typhimurium, którą wykryto w produkcie "Gorczyca biała cała".

Ostrzeżenie dotyczy partii 1298133 produktu "Gorczyca biała cała" z terminem przydatności do spożycia 05.2022.

Zostały podjęte działania w celu ustalenia miejsc dystrybucji kwestionowanej partii produktu i wycofania jej z obrotu - zapewnia GIS.

Prymat podał, że wszyscy klienci, którzy kupili produkt ze wskazanym w komunikacie numerem partii, zostali zidentyfikowani i poinformowani oraz poproszeni o zwracanie go do magazynów firmy.

Producent informuje wszystkich odbiorców kwestionowanej partii wyrobu gotowego, że odpowie na wszelkie pytania pod numerem (32) 47-33-833 lub przez formularz kontaktowy na stronie www.prymat.pl.

Sanepid zaleca konsumentom, by nie spożywali wskazanych partii produktu.

Ewentualne spożycie, szczególnie bez obróbki termicznej, grozi zatruciem pokarmowym. 

Artykuł pochodzi z kategorii: Aktualności

Malwina Zaborowska