GIS informuje o stwierdzeniu bakterii Listeria monocytogenes w twarogu sernikowym. Jak czytamy "nie należy spożywać produktu o numerze partii wskazanym w komunikacie". Szczególnie bez obróbki termicznej, z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia.
W ramach kontroli właścicielskiej stwierdzone zostały bakterie Listeria monocytogenes w pobranej próbce.
Zgodnie z przepisami prawa żywnościowego producent - Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Radomsku poinformował organy urzędowej kontroli żywności - Inspekcję Weterynaryjną oraz konsumentów o wycofaniu produktu i możliwości jego zwrotu do miejsca zakupu. Informacje na ten temat zostały zamieszczone na stronie internetowej producenta.
Proces ten jest nadzorowany przez organy Inspekcji Weterynaryjnej oraz Państwowej Inspekcji Sanitarnej - czytamy na stronie GiS.
TU ZNAJDZIESZ SZCZEGÓŁY KOMUNIKATU GiS
Opis produktu:
Produkt - "Twaróg sernikowy"
Opakowanie - 0.5 kg i 1 kg
Producent - Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Radomsku
Numer partii: 2907185
Termin przydatności do spożycia: 29.07.2018
(ug)
Copyright © 1999-2024 RMF24.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu